Blogg

RSS

Få ordning i ditt första egna hem

2 Dec 2022

Att flytta hemifrån är spännande. Äntligen får du bestämma helt själv hur du skall ha det och vad du skall göra med din tid. Dock kan det vara lite svårt att hålla ordning i början när man flyttat hemifrån. Vi ger några tips på hur du får det fint hemma.

Var sak har sin plats

När man flyttar till sitt första egna hem så har man ofta inte så mycket saker så det borde vara enkelt att hålla ordning, ändå är det många som har problem med att det blir stökigt och rörigt. Försök tänka att varje sak som du har hemma har en egen plats. Köp olika askar, lådor och krukor där du kan placera sådant som du har mycket av och som du använder ofta så kan du enkelt fösa ner allt och ha det på samma plats. Försök att ha sådant som är viktigt, exempelvis dina nycklar, på samma plats.

Hyllor och byråer

Att ha möbler som underlättar en bra förvaring är viktigt om man vill hålla ordning hemma. Det är svårt att hitta plats till sina saker om det inte finns någon plats att ha dem. Hyllor kan man nästan inte få för mycket av. Köper du enskilda konsoler och plan kan du sätta upp dem hur högt som helst på väggen. Se bara till att ha ordentliga skruvar och pluggar så att hyllorna inte ramlar ner.

Rutiner gör saker lättare

Se till att få in bra rutiner redan från början.Till exempel kan du alltid diska direkt efter du ätit och inte låta det stå. Får du in det till en vana kommer du aldrig behöva tampas med stora diskberg. Det är också bra att sätta av en dag när du städar och tvättar. Har du ett väldigt späckat schema så kan det vara ide att anlita städhjälp. Du kan få hemstädning i Örebro och överallt i Sverige.

Lycka till!

Garagestädning på rätt sätt i Stockholm

20 Oct 2022

En garagestädning är inte som många andra olika typer av städuppdrag. Så hur utförs en garagestädning i Stockholm på rätt sätt? Här kommer en del tips.

Är det dags för en garagestädning i Stockholm? Kanske är det första gången? Bara en titt in i garaget kan avskräcka många från att göra en städning. Men om inte annat så är det något som man behöver göra ifall man ska flytta. Eller ännu hellre, något som man återkommande gör under sin boendetid.

Till skillnad mot bostaden så tillbringar man säkert inte så mycket tid i garaget. Det är bara ett utrymme där man kör in sin bil, moped, motorcykel eller andra fordon. Och det är även där som man förvarar alla möjliga ägodelar som man inte vill ha i bostaden. Som vinterdäck, trädgårdsredskap, verktyg med mera.

Ordning och rent med en garagestädning

Eftersom garaget är där man ofta förvarar fordon, eller dunkar med bensin och dylikt, så blir garaget gärna smutsigt. Men inte heller bara smutsigt. För eftersom man kanske inte är där så ofta, så kan det också flytta in en del andra boende som möss, flugor och spindlar. Använd därför helst dammsugare och skydda dig med handskar samt mask när du gör rent.

Vid en garagestädning är det mycket viktigt att man använder sig av rätt medel och att man även tar hand om miljöfarliga och hälsofarliga ämnen. Det kan vara färg, lösningsmedel eller drivmedel. Använd rätt medel och verktyg för att avlägsna detta och åk sedan till återvinningsstationen för att lämna det på rätt sätt. Hör av dig ang garagestädning till denna städfirma: garagestädningstockholm.se

Flyttstädning – en stor hjälp i Uppsala

12 Jul 2022

Numera har vuxna det mesta och är därför svåra att hitta presenter till. Då är det perfekt med presentkort på flyttstädning i Uppsala – om det finns behov.

Bertil och Inger hade för några veckor sedan kommit hem från sin långa semester på Cypern. Grannen Bella hade varit gullig och vattnat deras blommor samt tagit hand om Tage, deras gamla siameskatt. De hade gett Bella några saker de köpt nere på Cypern men ville ge något mer.

De hade frågat vad hon önskade, men Bella som var alltför snäll sa att det behövde inte ge henne något, hon hjälpte så gärna till. Det visade sig att det troligtvis skulle bli sista gången hon kunde hjälpa dem då hon fått jobb på annan ort och skulle flytta om några månader.

Flyttstädning, en fin present

De var ledsna att förlora en så fin granne, men glada för hennes skull. De visste hur länge hon velat arbeta i Stockholm. Det var Bertil som först kom på den smarta idén. De skulle ge henne en flyttstädning som tack och lycka till. Det skulle underlätta för Bella och ge henne mera tid till annat.

De förhörde sig om flytten för att vara säkra på att hon inte redan bokat flyttstäd i Uppsala. När hon inte hade det skred de till verket. Samma eftermiddag frågade de Bella om de fick bjuda på kaffe. Senare, vid fikabordet, gav de henne presenten, och hon blev gladare än de väntat när det visade sig att det kört ihop sig lite. Presenten var perfekt.

Njut av hemstädning i Norrköping

25 Mar 2022

Vem älskar inte att komma undan från kaoset som råder i hemmet? Istället för att komma hem till stök och smuts i sitt hem, kommer man in till ett strålande rent hem med hemstädning i Norrköping.

Kaoset från gårdagen är kvar på bordet. Disken som står på hög, spisen som inte blivit rengjord. Bordet som har allt för många saker på sig som inte ska ligga där. För att inte tala om djuren som man inte vill ha: dammråttorna. De förökar sig och tar sig längre och längre ut. Sen sitter man här, fast i ett ekorrhjul. Dagarna är alltid detsamma: gå upp tidigt, jobba, hem och laga mat och sen städa undan. Samma visa varenda dag och skulle man skippa det, då får man sota för det. När man väl är ledig, då finns det alltid utrymme för en storstädning. För den vanliga städningen täcker inte allting.

Bryt mönstret med hjälp av hemstädning

Tänk om du får höra att du kan bryta det mönster du har? Att du istället för att komma hem och städa, bara kan slappna av eller göra något av dina hobbys? Eller att du kan använda din lediga tid till att göra något du faktiskt vill göra? Om du tar hjälp av hemstädning i Norrköping är allt detta möjligt. Ditt hem kommer vara strålande rent utan att du faktiskt har gjort något själv. Låt dem sköta städningen när du är på jobb. När du kommer hem möts du av ett bländande rent hem. Så underbart!

Det finns fler än en anledning till att vilja ha städhjälp i Stockholm

20 Jan 2022

Hör du till dem som hellre ser att någon annan städar åt dig när du är på jobbet, eller är du gammal och orkeslös? Har du problem med att röra kroppen och vill ha städhjälp i Stockholm? Det finns.

Det spelar ingen roll vilken anledning du har för att vilja ha städhjälp om du bor i Stockholm. Inget uppdrag anses vara mer betydelsefullt än något annat eller betraktas som betydelselöst av de städbolag som finns i Stockholm och dess omedelbara närhet. Vem du är har heller ingen betydelse. Det enda som betyder något är när och var du vill ha städat. Först när du berättar om dina önskemål kan den firma du tagit kontakt med hjälpa dig att få det du önskar när det gäller att få ditt hem rengjort. Att utföra städhjälp i Stockholm är mer än ett jobb. Det handlar verkligen om att få lov att hjälpa sina medmänniskor.

Städhjälp ofta eller sällan beror på vilka önskemål beställaren har

För att du ska kunna få ditt hem städat precis när du önskar det, behöver du först lägga upp en planering tillsammans med det städbolag du bestämmer dig för att anlita. På så sätt kan du få hjälp när det passar dig bäst, och företaget kan å sin sida på detta sätt lättare lägga ett schema över när de ska vara hos dig och när de kan vara hos andra människor som också vill ha städhjälp. Läs mer om städhjälp på denna sida: städhjalpstockholm.se

Hemstädning ett måste för det personliga varumärket i Täby

29 Oct 2021

Fy fabian vad det är tråkigt att städa. Det finns hundra saker som är bättre att lägga tid på. Tur att det finns hjälp att få även i Täby. Hemstädning gör livet mera levande. Och snyggare.

Det har ju faktiskt blivit viktigt att ha ett hem som går att visa upp. I och med att sociala medier gjort varje person till ett eget varumärke, har människors hem blivit som en scenografi till filmen om oss själva. Om du inte vill framstå som en slusk till förlorare är det bäst att ha välstädat hemma. Men det är ju så tråkigt! Och inte blir det bra heller när du försöker själv. Det kan verka som det är lätt att torka av en diskbänk, men för att få den glänsande nog att platsa på Instagram krävs professionell hjälp. Hemstädning Täby nästa!

Lägg tiden i badrummet istället för på hemstädning

Det tar nog med tid att putsa på din egen yta. För att hinna med att lägga alla ansiktsmasker, serums och utföra koreanska hudvårdsrutiner i 30 steg, är det inte ett alternativ att dessutom städa hela hemmet på egen hand. Och det är inte ett alternativ att välja – fuskar du för mycket med filter är du rökt i dagens klimat på sociala medier. Nu är det naturligt som gäller. Men det behöver fortfarande vara med ett perfekt resultat. Pust. Det är lätt att bli lite trött av denna kravfyllda vardag. Tur att det är så lätt att göra själva bokningen av en hemstädning. Läs mer om hemstädning på denna sida: hemstädningtäby.com 

När ni inte hinner med – ta hjälp av en städfirma i Uppsala

28 Oct 2021

I livet kan det ibland vara svårt att hinna med allt det som man önskar göra. Vardagspusslet kan vara knepigt att alltid få ihop. Ta då hjälp med städningen av en städfirma i Uppsala.

Du och din partner, ni hinner aldrig få någon tid på tu man hand längre. Äktenskapet har sedan en tid tillbaka börjat knaka i fogarna och ni går och funderar på varsitt håll hur ni kan göra för att ändra på den saken. Ni inser efter en tids grubblande att det är svårt att hinna med någon egentid tillsammans när ni har fem barn, fritidsaktiviteter, jobb och ett helt hem att ta hand om. Ni kollar över vad ni skulle kunna ändra eller ta bort från er to do-lista och gör sedan något åt det. Ni bestämmer att ni ska ta in hjälp av en städfirma i Uppsala en gång i veckan.

Städhjälp en gång i veckan

Städfirman kommer att komma hem en gång varje vecka den dag som ni önskar få hjälp med städningen hemma. Den kommer att göras under dagtid när ni alla är på arbetet och i skolan. På så vis kommer ni att komma in i ett rent och nystädat hem en gång varje vecka. Vilken lyx, inte sant? De dammar, dammsuger och putsar till och med era fönster en gång i månaden. Ni bor i ett område med stora vägar intill, vilket gör att fönstren behöver tas om hand ofta.

Den vanligaste tjänsten

28 Nov 2020

En av de allra vanligaste tjänsterna som man tar hjälp med är städning. Det gäller såväl för företag som privatpersoner, och är ett bra sätt att kunna få tid till det som man själv kan göra bäst.

Eftersom städning är något som hela tiden behöver göras om så är också städning den vanligaste tjänsten som man tar hjälp med. Beroende på hur mycket det smutsas ner och hur rent man vill ha, så sker städning ibland flera gånger om dagen. Ibland gör man det själv, eller har den egna personalen som utför det. Och ibland tar man in ett företag som är proffs inom området. Kanske gör man både och, där man själv håller efter det dagliga och sedan kommer städfirman in och gör det mer övergripande.

Företag eller privatperson?

Om man är ett företag som exempelvis en butik eller restaurang, så händer det att man vill hålla sina ytor mycket rena för kundernas skull. Då händer det att man använder sig av en städfirma som kommer varje dag, och däremellan städar den egna personalen det som uppkommer löpande. Det är då också vanligt att man vill att städfirman ska komma innan eller efter butiken eller restaurangen är öppen.

Som städare är det därför vanligt att man arbetar under udda tider. Tidigt på morgonen, sent på kvällen, eller kanske till och med mitt i natten. Det är också därför ett yrke som passar de som har andra arbeten, som har små barn eller som studerar under dagtid. Läs mer om städning på denna sajt: https://www.städningtäby.nu 

När du har stressigt på vardagarna

29 Jan 2020

Har du kort om tid? Upplever man att det är mycket att göra på jobbet, mycket att göra även när man kommer hem till barnen, familjen eller vad det nu är som möter en hemma, då kan man behöva prioritera, så att man inte går sönder. En av de sakerna som oftast blir bortprioriterat är städningen. Har man mycket att göra och ofta blir trött efter jobbet, efter att ha umgått och underhållit barnen, eller sin sambo, partner, flick- eller pojkvän och stupar i säng, ja då är det lätt hänt att städningen känns minst viktig av allt som ska göras.

Ett sätt att få en avlastning är att anlita en städfirma till hemstädningen. Får man ett städbolag som kommer och städar regelbundet hemma hos en, då slipper man hela den tunga bördan, och ofta, det dåliga samvetet över att inte hinna eller kunna städa så som man både hade behövt och kanske velat.

Mer hygieniskt med rent hem

Vill man kunna vara frisk och se till så att alla är friska som bor i ens hem, då behöver man ha ett rent hem. Så gott som alla bakterier och virus, sprids antingen via luften, och via de ytor som alla rör. Om man då städar, och rengöra ytorna och luften genom att städa, då slipper man att sprida bakterier och virus till varandra i hemmet. Och det gäller alla ytor; i kök, badrum, sovrum och vardagsrum. Det gäller diskbänken, arbetsbänken, diskho, handfat, toastol, soffor, bord; allt som finns i ens hem bör städas och rengöras varje vecka, särskilt när det går mycket förkylningar under vintern och hösten.

Välj städfirma noggrant

Väljer man en städfirma på ett noggrant sätt, så kan man få tag i städare som är trevliga, noggranna och som lyssnar på ens behov och önskemål. Och som kund, är det även viktigt att på det sättet vara en del av ett ekonomiskt system som gynnar och gör saker bättre för andra människor. Som kund är man en del av att andra får det bättre, när man förser dem med arbete. Då kan man medvetet välja en städfirma som har kollektivavtal och därmed ger möjlighet att få sjukpenning, när man är sjuk och pension när man blir gammal och inte kan jobba längre. Välj därför endast städfirmor som tar hand om sina städare. Sedan kan ha höga krav på deras städning och kräva garantier på den. Läs mer om hur du kan anlita städfirma för din hemstädning i Malmö på: hemstädningmalmö.com

Är det dags tvätta fönster i Ludvika?

9 Jan 2020

Känner du att du behöver tvätta fönster i Ludvika? Har du märkt att dina fönster är smutsiga och bor i Ludvika? Lugn, det kan en städfirma fixa. När vårsolen snart kommer att skina på dina fönster så kan du njuta av den nya solen som kommer in i bostaden. Ljuset återvänder och det vill man kunna se genom sina fönster när det sker. Det behöver inte kosta skjortan att få rena fönster.

Med Rut-avdraget kan man sänka kostnaderna för att få rena fönster. Den största kostnaden för rena fönster kan man dra av, så mycket som 50.000 kronor på inkomstskatten. Och det kan städbolaget hjälpa till med, så man slipper byråkratin och slipper vänta på pengarna. Istället ser man aldrig det ursprungliga priset utan betalar bara det pris som det blir efter Rut-avdraget. Är man då många som berörs av de renare fönster, får alla som är över 18 år, dra av Rut-avdraget på sin inkomstskatt.

Behöver du mer än rena fönster?

Varför inte utnyttja städbolaget mer än till rena fönster? Man kan be dem att städa hela bostaden, anlita dem till flyttstädning, byggplatsstädning, för golvslipning och kanske många andra tjänster. Många städbolag har flera tjänster som man kan anlita dem för. Det är ju lätt om man en gång erbjuder städtjänster att även kunna erbjuda golvvård. Har man bara kompetenta städare i företaget, så kan man erbjuda många olika tjänster som passar både på en arbetsplats och i hemmen. Ibland kan man behöva tvätta känsliga mattor. Då måste man anlita någon som kan de olika materialen och som vet vilka rengöringsmedel som passar till dem.

Byggstädning för byggplatser

Ibland kan man behöva anlita städbolag för byggarbetsplatser. När ett byggföretag är färdig med sitt bygge, kan det vara riktigt stökigt på en sådan arbetsplats; det ligger avklippta kablar här och där, betongmassa, och annat skräp som inte ska finnas där. Då kan de anlita en städfirma som kommer och ser till så att det är helt tomt och städat på platsen, när det sedan kanske dags för inredarna att montera inredning och annat. När sedan inredarna är klara, kanske städfirman behöver städa även inomhus efter att inredarna är klara med sitt monterande och installationer.

Hem- och flyttstädning till privatpersoner

Som privatperson kanske man även vill få hemstädning regelbundet och när man ska flytta kanske man vill få hjälp med flyttstädningen så den blir godkänd av hyresvärden eller av nästa bostadsägare som ska flytta in i den gamla bostaden. Då har de höga krav på städningen. Den måste helt enkelt vara perfekt.

Checklista vid flytt

5 Jan 2020

Ska du snart flytta? Då kanske du behöver göra en flyttstädning? Om du snart ska flytta och behöver göra en viktig flyttstädning kanske du behöver en checklista som hjälper dig att minnas alla viktiga saker som man bör städa i en flyttstädning. Därför kommer här en checklista inför flytten och flyttstädningen.

Boka flyttbil eller flyttfirma

Bland det viktigaste som man bör göra så snart som man har fått ett datum då man kan flytta in, är att boka en flyttfirma som kan hjälpa en att flytta, alternativt boka en flyttbil, om man vill flytta på egen hand. De flesta vill flytta i slutet eller början av månaden. Det innebär att de flesta flyttfirmor och bilar är upptagna. Så kan man tänka sig att flytta mitten av månaden kan man komma billigare undan.

Packa alla saker

När man ska packa är det en bra idé att börja med allt sådant som man ju inte behöver till vardags. Sådana saker som man har i garage och förråd. Det är ju oftast därför som man har det i förrådet och garaget, för att man sällan behöver dem. Då kan man passa på att packa ner allt det man annars inte behöver. På samma sätt är det med sakerna som man ofta stuvar i garderoberna.

Flyttstäda

I badrum:

 1. Här bör man alltid städa porslinet så att det är helt utan ränder och fläckar. Börja med handfatet och badkar. Det är mycket viktigt att kranarna rengörs ordentligt så att det inte är kvar några kalkfläckar. Rengör även golvbrunnen så att den töms och rengörs ordentligt.
 2. Rengör även badkar och dusch lika noggrant som toastol och handfat. Särskilt kranarna måste rengöras så det inte finns några kalkfläckar kvar.
 3. Rengör även kakelplattorna på väggarna, och klinkerplattorna på golvet. Ta mellan plattorna med en tandborste.

I kök:

 1. Rengör diskho ordentligt och kranar. Rengör diskbänken så att det inte finns några kalkfläckar kvar. Rensa även avloppet i diskhon.
 2. Rengör spis, ugn, mikrougn och köksfläkt. Ta ur filtret på köksfläkten och diska det ordentligt med rikligt med diskmedel.
 3. Frosta av frysen och när den är avfrostad, ta ur alla löstagbara delar och diska dem. Rengör även inuti med en ren trasa. Obs! Rengör gummidelen mellan frys och dörr där det ofta fastnar saker.
 4. Ta även ur alla löstagbara delar i kylen och diska dem. Låt sedan torka innan du lägger tillbaka dem. Rengör sedan inuti kylen. Obs! Rengör gummidelen mellan kylskåp och dörr där det ofta fastnar saker.

I alla rum:

 1. Alla fönster bör tvättas och putsas. Torka rent på fönsterbågar och fönsterkarmar. Rengör även fönsterbrädor. Både upptill och under fönsterbrädorna.
 2. Rengör bakom alla element. Dem kan man hänga av så att man kommer åt bakom dem. Rengör sedan utanpå.
 3. Rengöra alla fläckar som kan finnas på golv och väggar.
 4. Rengör golvlister, dörrar och ovanpå dörrarna, handtag och dörrkarmar.

Hur arbetar man med byggstädning?

29 Dec 2019

Har du ett eget städföretag? Funderar du på att arbeta med byggstädning? Det är ingen dum idé att bredda sin verksamhet och kunna erbjuda fler tjänster. Arbetar man med städning, och vill erbjuda byggstädning, blir det en ganska stor kontrast mot det slags verksamhet som man arbetar med.

När man arbetar med en byggstädning, blir det helt andra slags redskap som man behöver. Man behöver en annan kunskap om återvinning och hur man hanterar material som finns på en övergiven byggarbetsplats.

Miljömedvetenhet och återvinning

Som byggstädningsfirma så är det viktigt att man kan återvinna sakerna på rätt sätt. Man kan ju inte slänga miljöfarliga kemikalier hur som helst. Då är det kunskap om hur man kan göra med dem som man bör ha. Det finns certifikat som man som städfirma kan ta, vilket visar sina kunder att man tar miljömedvetenheten på allvar. Man lär sig rutiner och en organisation som man behöver för att ens arbete ska ses som miljövänligt arbetssätt. 

Nödvändiga maskiner

Som byggstädare behöver man lastbilar så att man kan frakta bort saker som ska till miljöåtervinning. En byggarbetsplats kan vara stökig och många saker kan finnas kvar som inte är bortforslade. Som byggstädningsfirma så bör man alltså veta hur man gör och ha de slags maskiner som krävs för att kunna göra sitt arbete. Det går ju inte att komma till jobbet med en hink och en golvmopp, om det inte är så att man ska städa inomhus, och det händer ju också. Men oftast händer det ju att man ska städa upp efter att flera andra maskiner har åkt fram och tillbaka utomhus. Oftast måste man städa både utom- och inomhus. Man kan behöva sopmaskiner som gör fint utomshus och som suger in alla saker som kan ligga kvar på byggarbetsplatsen.

Ansvarsförsäkring

Som städfirma kan man alltid råka ut för saker när man rör sig och ska hantera maskiner. Då är det bäst att teckna en ansvarsförsäkring som täcker de slags skador som kan uppkomma när man arbetar. Det är alltid viktigt att firman tar ekonomiskt ansvar för dem som arbetar i firman. Vill man vara en ansvarsfull arbetsgivare ska man alltid ha en försäkring som täcker alla som arbetar i firman. 

Marknadsföring på internet

Ska man starta en ny verksamhet i sitt städbolag är det också viktigt att kunderna hittar till en. Då kan man behöva göra reklam på nätet, där de flesta kunder befinner sig och letar efter de olika tjänster som man som städfirma erbjuder. Det bästa är att skapa en hemsida där man berättar vilka olika tjänster som man kan erbjuda och varför kunderna ska välja just ditt städföretag. Lycka till!

Så bör en flyttstädning gå till

25 Dec 2019

Alla som en gång har flyttat in i en ny bostad, vet att det inte är särskilt roligt att flytta in i en ny bostad som inte är ren. Man vill ju inte bo i någon annans smuts. Just därför är det ju så viktigt att var och en som flyttar ur en bostad gör rent bostaden så gott det går. Det ställs höga krav på en flyttstädning och gör man inte den saken ordentligt, så har hyresvärden eller nästa bostadsägare rätt att anlita en städfirma som kommer och utför städningen åt en, och sänder fakturan till dig.

Då är det faktiskt bättre i så fall att själv anlita en städfirma som du kan dra av kostnaderna för. Då har du makten att bestämma vilken städfirma som du önskar att anlita. Det är ju till exempel viktigt att anlita en städfirma kan garantera att städningen når alla de krav som finns på en flyttstädning. Annars kan man råka ut för en städfirma som städar så dåligt att du blir tvungen att städa själv efter dem för att städningen ska bli godkänd, och det vill man ju inte.

Välj städfirma med tillräckliga krav

Man bör ställa några kriterier på den städfirma som man funderar på att anlita. Städningen måste hålla så hög kvalitet att den blir godkänd. Här kommer några viktiga kriterier som man bör hålla sig till när man letar städfirma.

 1. Garantier på flyttstädningen. En städfirma som ger garantier på sin flyttstädning är absolut en städfirma som du kan anlita. Garantier på en flyttstädning är bra. Det innebär att om inte flyttstädningen skulle bli godkänd, så städar firman tills den blir godkänd. Annars blir det du själv som blir tvungen att städa efter att städfirman har varit där och städat. En städfirma bör känna så stort ansvar för sin städning att de återvänder och städar bättre om städningen inte blir godkänd.
 2. Har F-skattsedel. En städfirma bör ha egen F-skattsedel, för att bli godkänd för Rut-avdraget. De bör ha sina skatter och avgifter i ordning och inte fuska med sådant.
 3. Har goda referenser. En seriös städfirma ser till att städa så att deras kunder blir nöjda. Vissa städfirmor tar så lite betalt, att de tänker som om det var kundernas eget ansvar att de betalar så lite, så att de ungegär får det som de betalar för. Det vill säga, är priserna låga, städar de knappt alls. Och då kan man ju undra varför man ska anlita en städfirma som inte städar?
 4. Städar ordentligt och lämnar inget åt slumpen. Tvärtom, man vill ju alltid ha en städfirma som städar så att man blir nöjd, eller hur? Välj en sådan som du vet städar tills alla parter blir nöjda. Här kan du läsa mer om flyttstädning i Jönköping: https://www.flyttstädningijönköping.nu.

Hur kan man rengöra ugnen miljövänligt?

19 Dec 2019

Går det att rengöra en ugn på ett miljövänligt sätt? Har man en ugn som det var länge sedan som man städade kanske man har gett upp hoppet om en ren ugn, utan en massa starka kemikalier. Och köpa en ny ugn bara för att den gamla är smutsig, är ju inte alls särskilt miljövänligt. Tvärtom.

Så hur kan man rengöra ugnen på ett miljövänligt sätt? Det bästa sättet är att ta till exempel Grumme grön såpa. Sedan smörjer man in hela ugnen med såpan. Sedan sätter man på ugnen på 100 grader i 15-20 minuter. Låt den sedan svalna. Torka sedan när ugnen har svalnat, med en trasa. Allt går bort när du har torkat rent och du har en fin och ren ugn.

Att rengöra kök med diskmedel

På samma sätt kan du även rengöra resten av spisen, men använd här ett miljvänligt diskmedel i stället. Ofta har man fett i maten, när man till exempel steker den. Då kan det komma fläckar med fett på plattorna eller kring dem. Då kan du ta en sprayflaska och hälla i 10 delar vatten och 1 del diskmedel. Spruta med sprayflaskan på spisens olika plattor och kring dem. Ta sedan en trasa, eller en svamp med grov yta, och rengöra hela spisen.

Rengöra badrum med såpa

Såpa kan man faktiskt använda till allt som du behöver rengöra i din bostad. Handfatet och toastolen kan du rengöra med såpa. Gör som med diskmedlet och fyll en sprayflaska med vatten men endast med fyra delar vatten och en del med såpa. Spraya sedan på handfat och toaringen. I toastolen kan du hälla såpa direkt ur flaskan. Rengör sedan först handfatet med en mjuk svamp. Torka sedan med en ren trasa. Byt svamp till toastolen och rengör hela toastolen med den. Ta sedan en toaborste och borsta rent i själva toastolen.

Rengöra golv med såpa

Du vet väl att du även kan använda såpa till golvet. Dammsug först alla golv. Häll sedan 10 delar vatten i en hink och häll i en del med såpa. Doppa sedan en golvmopp i vattnet och moppa alla golv. Det kommer att lukta så gott och fräscht i bostaden när du har torkat alla golv med såpa och vatten. Tyckte du det där var för jobbigt? Man måste inte göra allt det där. Man kan istället anlita en städfirma som kommer och städar hemma hos en. Det finns så många städfirmor som numera är medvetna om miljön och städar miljövänligt. Läs mer om en miljövänlig städfirma i Eskilstuna på: städfirmaeskilstuna.se.

Önskas hemstädning med fönsterputs?

29 Oct 2019

Det är många som tycker att hemstädning är otroligt praktiskt. Men bor man i Upplands Väsby, Lidingö, Solna, i Bromma eller i någon annan större förort till Stockholm, eller i någon förort till Malmö eller Göteborg, får man snabbt smutsiga fönster. Men ingår det fönsterputs i en vanlig hemstädning?

Det brukar inte ingå i en hemstädning i vanliga fall, men man kan alltid fråga en städfirma om de ändå kan göra en fönsterputs. Betalar man några timmar extra, kan de lägga in en fönsterputs till exempel innan jul, påsk eller kring midsommar, om man så önskar. Många brukar addera en fönsterpustning samtidigt som man byter till fina julgardiner, eller byter till påskgardiner, sommargardiner, eller vad man nu önskar att göra.

Få hemstädning i Upplands Väsby

Att tvätta fönster själv, är ändå något som varken är svårt eller bökigt. Det bästa väder som man kan tvätta fönster i, är dagen när det är molnigt ute. Skiner solen för starkt, kan de nytvättade fönster bli missfärgade, beroende på vilket rengöringsmedel som man använder. Det är ju viktigt att aldrir använda något stark kemikalie för fönstertvätten. Det räcker med vanligt diskmedel. Särskilt om man har plastfönster.

Så tvättar du dina egna fönster

Du behöver en riktigt bra fönsterskrapa. Vill du få riktigt fina fönster, kan du satsa lite extra på en bra fönsterskrapa. De bästa säljs på färghandlarna. Då kan man få tag i en sådan som de professionella fönstertvättarna använder sig av. Du kan använda en som är har en mjuk svamp på ena sidan och en riktig fönsterskrapa på den andra. Välj helst en med gummi.

Du behöver:

 • hink med vatten och rengöring
 • fönsterskrapa, eller mjuk svamp + fönsterskrapa
 • trasa att torka av fönsterbrädan

I korthet går en fönsterputsning till så att man plockar bort allt som står på fönsterbrädan. Ta med den mjuka svampen, och doppa i hinken med vatten + rengöringsmedel. Torka med den mjuka svampen på fönstret. Torka sedan av fönstret med fönsterskrapan, i drag som går omlott varandra, så att man inte får fula ränder på fönstret.

Anlita hemstädning för regelbunden städning

Att tvätta fönster är ju inte särskilt jobbigt och bökigt, om man bara slipper resten av städningen. Är det så att man prenumererar på en hemstädning, och får hemmet städat varje eller varannan vecka, gör det ju inte så mycket om man då och då rengör sina fönster. Det är en städning, plus fönstertvätt som kan bli för mycket för vem som helst. Vill du, så kan du läsa mer om hemstädning i Upplands Väsby på: https://www.hemstädningupplandsväsby.se.

← Äldre inlägg