Blogg

RSS

Mögelsanering i Stockholm: Professionell hjälp för ett hälsosamt hem

29 Jan 2024

Mögelsanering kan vara en nödvändig åtgärd om du upptäcker mögel i din bostad i Stockholm. Istället för att känna panik är det klokt att anlita en firma som specialiserar sig på mögelsanering. Genom att ta detta steg kan du andas ut och återfå tryggheten i ditt hem.

Mögel är något som i vissa sammanhang kan vara önskvärt. När vi ser mögelväxt med sina karakteristiska färger, såsom grönt, blått, vitt eller till och med rött eller gult, kan vi associera det med positiva tankar. Det är i dessa ögonblick vi förstår att mögel kan vara en viktig ingrediens för att skapa delikata smaker, som i fall av osttillverkning. Genom processer som proteolys och lipolys producerar möglet enzymer som ger ostar sin distinkta karaktär. Gorgonzola och Brie är två utmärkta exempel på ostar som förlitar sig på möglets förmåga att skapa smakupplevelser.

Mögelsanering: En nödvändig åtgärd för hälsosamma hem

Om du reagerar skeptiskt på möglets positiva egenskaper i andra sammanhang och har svårt att förstå dess fördelar, är du inte ensam. För de flesta är mögel något som vi föredrar att undvika i våra bostäder. Mögelangrepp i hemmet kan skapa allvarliga hälsoproblem, och det kan ta tid att förstå sambandet mellan hälsoproblemen och mögel. Om du börjar uppleva andningsproblem, astma eller allergiska reaktioner, kan mögel vara den dolda boven bakom dina besvär. Det är då det blir nödvändigt att ta itu med mögelproblemet.

Måste du flytta om du upptäcker mögel i ditt hem? Svaret är inte nödvändigtvis. I Stockholm finns det företag som har specialiserat sig på mögelsanering och kan hjälpa dig återställa ditt hem till en hälsosam miljö. Dessa experter använder sig av olika metoder för att effektivt eliminera mögelproblemet och skapa en ogynnsam miljö för mögelväxt.

Mögelsanering genom höjning av pH: En effektiv metod

En av de metoder som används vid mögelsanering är att höja pH-värdet i de drabbade områdena. Mögel trivs i sura miljöer och höjning av pH-värdet skapar en ogynnsam miljö för dess tillväxt. Genom att ändra den kemiska balansen i miljön kan man effektivt bekämpa och förebygga mögeltillväxt.

Professionella mögelsaneringsföretag i Stockholm har den nödvändiga expertisen och utrustningen för att genomföra denna metod på ett säkert och effektivt sätt. De analyserar först omfattningen av mögelproblemet och utvecklar sedan en anpassad plan för att rengöra och sanera det drabbade området. Genom att använda höjning av pH som en del av processen kan de säkerställa att mögel inte återvänder och att ditt hem blir en hälsosam plats att bo på igen.

Ta hjälp med mögelsanering genom att besöka https://www.mögelsaneringstockholm.nu.

Rengöring av kontor i Helsingborg för en prydlig arbetsplats

5 Aug 2023

Ett rent och snyggt kontor är en förutsättning för att skapa en trevlig arbetsmiljö. För att få ett städat kontor behöver man ta hjälp av en pålitlig städfirma som kan utföra kontorsstädning i Helsingborg. Genom att anlita professionell städning kan man vara säker på att kontoret blir rent och prydligt.

Fördelarna med kontorsstädning i Helsingborg

När man har ett rent kontor skapar det en avslappnad och trivsam stämning. En ren och fräsch arbetsplats är inte bara trevligare för personalen, utan det kan också öka produktiviteten och göra det lättare att fokusera på arbetet. Att själv städa kontoret kan ta mycket tid och energi, vilket kan vara svårt att avvara när det finns viktigare arbetsuppgifter att utföra. Därför är det klokt att ta hjälp av en städfirma som utför kontorsstäd i Helsingborg.

Kontorsstädning i Helsingborg av professionella städfirmor

En professionell städfirma har utbildad personal och modern utrustning som kan utföra en noggrann och effektiv städning. Genom att anlita en pålitlig städfirma kan man vara säker på att kontoret blir rent och snyggt. De använder miljövänliga rengöringsmedel som inte skadar miljön eller personalen. Om man har några speciella önskemål eller allergier mot vissa dofter kan man informera städfirman i förväg så att de kan anpassa städningen efter ens behov.

Abonnemang på kontorsstädning i Helsingborg

Genom att teckna ett abonnemang för kontorsstädning kan man få en regelbunden städning till ett förmånligt pris. Det finns olika alternativ att välja på beroende på hur ofta man vill ha städning. Om man inte har haft kontorsstädning tidigare kan det vara en god idé att starta med en ordentlig städning för att få en bra grund att utgå från vid de efterföljande städtillfällena.

Kontorsstäd i Stockholm när den är som bäst

7 May 2023

Ett rent och fräscht kontor ökar inte bara trivseln, det gör även att du kan hålla dig bättre fokuserad på arbetet. Ta hjälp med kontorsstäd i Stockholm.

Malin hade som ett moln med stress över sig när hon kom till kontoret, vilket inte alls passade sig. Hon behövde arbeta och hålla sig fokuserad, arbetet låg nämligen på hög och hon behövde komma ikapp. Malin ansträngde sig verkligen för att inte se all röra omkring sig, utan fokusera på arbetet, men det kändes som ett omöjligt uppdrag.

Istället för att göra arbetet, som hon verkligen behövde, började hon plocka undan. Malin hade nämligen kontorsstädning inbokat senare under dagen, vilket var väldigt behövligt. Innan de kom, så plockade hon undan viktiga papper som inte skulle vara ivägen eller riskera tappas bort under städningen.

Trivsel på kontoret med kontorsstäd i Stockholm

En av de bästa sakerna med att ha kontoret i Stockholm, var alla lunchställen som fanns i närheten. Så Malin passade på att ta en lång lunch, medan ett företag kom och skötte kontorsstädning i Stockholm. De hade väldigt duktig personal som hade stor kunskap inom kontorsstädning.

Malin hade noga valt städfirman som skulle få ta hand om städningen. För henne var det extremt viktigt att hon kände sig trygg med dem som skulle städa där. Dessutom skulle de använda sig av miljövänliga medel, vilket de också gjorde. Malin fick kontoret städat medan hon själv satt ute i Stockholm och njöt av en god lunch.

Relining i Stockholm är vanligt

20 Dec 2022

Gäller det att hålla gamla avloppsrör i gott skick så länge som möjligt kan du satsa på relining i Stockholm istället för att behöva göra ett dyrt stambyte.

Stambyte är en viktig del i renovering av gamla hus. Men ibland är det inte alldeles nödvändigt. Har du satsat på exklusiv inredning med kakel eller mosaik, kanske du inte vill bryta upp golv och väggar för att byta rör. Relining är ett bra alternativ som förlänger livet på rören i cirka tio eller femton år.

Relining innebär att man sprutar in ett plastmaterial som en film inuti rören, så att de får en extra beläggning på insidan. Allra först gör man förstås en rörinspektion och kontrollerar rörens skick. Det gör man med en speciell kamera som skickar bilder till en dator.

Relining ersätter stambyte

Det är möjligt att byta bara något enstaka rör, men ofta är relining en mycket bra åtgärd. Det kan rörinspektören avgöra, och en relining i Stockholm är mycket kostnadsbesparande. Har du många andra reparationer på gång i din fastighet ger detta en respit som kan vara värdefull. Har du planer på att sälja huset relativt snabbt, är relining ett bra sätt att restaurera rören tills vidare.

Det är ganska självklart att relining i Stockholm är en populär metod, för där finns det många äldre hus och det vore dyrt för ett fastighetsbolag att göra stambyte. När det finns ett passande alternativ är det många som väljer detta. Det skjuter upp stambytet med många år och ger ett bra resultat.

Ta hjälp med din flyttstädning i Solna

12 Dec 2022

En flyttstädning i samband med en flytt är något som måste genomföras och detta för att de nya ägarna till den bostad man lämnar snabbt ska kunna komma på plats. Om vi först här reder ut vad en flyttstädning är och vad den innebär så blir det lite lättare att förstå. Vi kan här ta ett exempel för att illustrera vad vi menar. Vi kan ta en ung kille som har en lägenhet i Solna som han ska flytta ifrån då han precis köpt en ny bostad inne i Stockholm. Han ordnar här allting med denna flytt på egen hand – han paketerar sitt bohag och sina personliga tillhörigheter, han ordnar med transport, han fixar med bärhjälp och han flyttar så småningom allt till den nya lägenheten i Stockholm. Är han då klar och redo att överlämna nyckeln till de nya ägarna av lägenheten i Solna?

Nej, här återstår alltså denna flyttstädning och i detta ingår också allt. Denne kille i Solna måste alltså återvända för att genomföra en flyttstädning där han rengör golv, toalett, spis- och ugn, kyl- och frys, putsning av fönster och rengöring av avloppen. En flyttstädning är det sista denne kille i Solna måste göra och om man ser till alla dessa moment så inser man också att det är det jobbigaste. Kan han då helt strunta i att genomföra denna flyttstädning av sin gamla lägenhet i Solna? Nej, det kan han verkligen inte göra och om detta skulle ske så kan det faktiskt vara så att han blir ersättningsskyldig till de nya ägarna.

Använd rut-avdraget för din flyttstädning i Solna

Däremot har han alternativ och ett av de bästa är att han tar extern hjälp i form av ett företag som sköter denna flyttstädning i Solna och detta är också – numera – väldigt vanligt. Vi säger numera då man under senare år är berättigad att använda sig av ett skatteavdrag som kallas Rut. Detta rut-avdrag innebär att man kan dra av en del av beloppet vid sin deklaration och därefter få tillbaka det på sin skatt – en tjänst som passar perfekt för flyttstädning och detta oavsett om man bor i Solna eller någon annanstans i Sverige. Rut-avdraget gäller ju över helan landet. Att man kan använda rut-avdraget vid en flyttstädning har gjort att allt fler använder sig av extern hjälp – något som passar perfekt då man dels får ett korrekt jobb utfört och dessutom betalar mindre än vad man gjorde tidigare.

Denne kille i Solna kan således – genom att använda rut-avdraget – vid sin flyttstädning helt fokusera på det viktiga vid en flytt – nämligen att komma på plats i det nya boendet som han köpt inne i Stockholm. Det han kan hoppas på här är att även de gamla ägarna till den bostaden använt sig sitt rut-avdrag då de genomfört sin flyttstädning. På så sätt kommer han på plats snabbare och i en renare lägenhet. Läs mer om flyttstädning här flyttstädningsolna.nu.

Få ordning i ditt första egna hem

2 Dec 2022

Att flytta hemifrån är spännande. Äntligen får du bestämma helt själv hur du skall ha det och vad du skall göra med din tid. Dock kan det vara lite svårt att hålla ordning i början när man flyttat hemifrån. Vi ger några tips på hur du får det fint hemma.

Var sak har sin plats

När man flyttar till sitt första egna hem så har man ofta inte så mycket saker så det borde vara enkelt att hålla ordning, ändå är det många som har problem med att det blir stökigt och rörigt. Försök tänka att varje sak som du har hemma har en egen plats. Köp olika askar, lådor och krukor där du kan placera sådant som du har mycket av och som du använder ofta så kan du enkelt fösa ner allt och ha det på samma plats. Försök att ha sådant som är viktigt, exempelvis dina nycklar, på samma plats.

Hyllor och byråer

Att ha möbler som underlättar en bra förvaring är viktigt om man vill hålla ordning hemma. Det är svårt att hitta plats till sina saker om det inte finns någon plats att ha dem. Hyllor kan man nästan inte få för mycket av. Köper du enskilda konsoler och plan kan du sätta upp dem hur högt som helst på väggen. Se bara till att ha ordentliga skruvar och pluggar så att hyllorna inte ramlar ner.

Rutiner gör saker lättare

Se till att få in bra rutiner redan från början.Till exempel kan du alltid diska direkt efter du ätit och inte låta det stå. Får du in det till en vana kommer du aldrig behöva tampas med stora diskberg. Det är också bra att sätta av en dag när du städar och tvättar. Har du ett väldigt späckat schema så kan det vara ide att anlita städhjälp. Du kan få hemstädning i Örebro och överallt i Sverige.

Lycka till!

Garagestädning på rätt sätt i Stockholm

20 Oct 2022

En garagestädning är inte som många andra olika typer av städuppdrag. Så hur utförs en garagestädning i Stockholm på rätt sätt? Här kommer en del tips.

Är det dags för en garagestädning i Stockholm? Kanske är det första gången? Bara en titt in i garaget kan avskräcka många från att göra en städning. Men om inte annat så är det något som man behöver göra ifall man ska flytta. Eller ännu hellre, något som man återkommande gör under sin boendetid.

Till skillnad mot bostaden så tillbringar man säkert inte så mycket tid i garaget. Det är bara ett utrymme där man kör in sin bil, moped, motorcykel eller andra fordon. Och det är även där som man förvarar alla möjliga ägodelar som man inte vill ha i bostaden. Som vinterdäck, trädgårdsredskap, verktyg med mera.

Ordning och rent med en garagestädning

Eftersom garaget är där man ofta förvarar fordon, eller dunkar med bensin och dylikt, så blir garaget gärna smutsigt. Men inte heller bara smutsigt. För eftersom man kanske inte är där så ofta, så kan det också flytta in en del andra boende som möss, flugor och spindlar. Använd därför helst dammsugare och skydda dig med handskar samt mask när du gör rent.

Vid en garagestädning är det mycket viktigt att man använder sig av rätt medel och att man även tar hand om miljöfarliga och hälsofarliga ämnen. Det kan vara färg, lösningsmedel eller drivmedel. Använd rätt medel och verktyg för att avlägsna detta och åk sedan till återvinningsstationen för att lämna det på rätt sätt. Hör av dig ang garagestädning till denna städfirma: garagestädningstockholm.se

Flyttstädning – en stor hjälp i Uppsala

12 Jul 2022

Numera har vuxna det mesta och är därför svåra att hitta presenter till. Då är det perfekt med presentkort på flyttstädning i Uppsala – om det finns behov.

Bertil och Inger hade för några veckor sedan kommit hem från sin långa semester på Cypern. Grannen Bella hade varit gullig och vattnat deras blommor samt tagit hand om Tage, deras gamla siameskatt. De hade gett Bella några saker de köpt nere på Cypern men ville ge något mer.

De hade frågat vad hon önskade, men Bella som var alltför snäll sa att det behövde inte ge henne något, hon hjälpte så gärna till. Det visade sig att det troligtvis skulle bli sista gången hon kunde hjälpa dem då hon fått jobb på annan ort och skulle flytta om några månader.

Flyttstädning, en fin present

De var ledsna att förlora en så fin granne, men glada för hennes skull. De visste hur länge hon velat arbeta i Stockholm. Det var Bertil som först kom på den smarta idén. De skulle ge henne en flyttstädning som tack och lycka till. Det skulle underlätta för Bella och ge henne mera tid till annat.

De förhörde sig om flytten för att vara säkra på att hon inte redan bokat flyttstäd i Uppsala. När hon inte hade det skred de till verket. Samma eftermiddag frågade de Bella om de fick bjuda på kaffe. Senare, vid fikabordet, gav de henne presenten, och hon blev gladare än de väntat när det visade sig att det kört ihop sig lite. Presenten var perfekt.

Njut av hemstädning i Norrköping

25 Mar 2022

Vem älskar inte att komma undan från kaoset som råder i hemmet? Istället för att komma hem till stök och smuts i sitt hem, kommer man in till ett strålande rent hem med hemstädning i Norrköping.

Kaoset från gårdagen är kvar på bordet. Disken som står på hög, spisen som inte blivit rengjord. Bordet som har allt för många saker på sig som inte ska ligga där. För att inte tala om djuren som man inte vill ha: dammråttorna. De förökar sig och tar sig längre och längre ut. Sen sitter man här, fast i ett ekorrhjul. Dagarna är alltid detsamma: gå upp tidigt, jobba, hem och laga mat och sen städa undan. Samma visa varenda dag och skulle man skippa det, då får man sota för det. När man väl är ledig, då finns det alltid utrymme för en storstädning. För den vanliga städningen täcker inte allting.

Bryt mönstret med hjälp av hemstädning

Tänk om du får höra att du kan bryta det mönster du har? Att du istället för att komma hem och städa, bara kan slappna av eller göra något av dina hobbys? Eller att du kan använda din lediga tid till att göra något du faktiskt vill göra? Om du tar hjälp av hemstädning i Norrköping är allt detta möjligt. Ditt hem kommer vara strålande rent utan att du faktiskt har gjort något själv. Låt dem sköta städningen när du är på jobb. När du kommer hem möts du av ett bländande rent hem. Så underbart!

Det finns fler än en anledning till att vilja ha städhjälp i Stockholm

20 Jan 2022

Hör du till dem som hellre ser att någon annan städar åt dig när du är på jobbet, eller är du gammal och orkeslös? Har du problem med att röra kroppen och vill ha städhjälp i Stockholm? Det finns.

Det spelar ingen roll vilken anledning du har för att vilja ha städhjälp om du bor i Stockholm. Inget uppdrag anses vara mer betydelsefullt än något annat eller betraktas som betydelselöst av de städbolag som finns i Stockholm och dess omedelbara närhet. Vem du är har heller ingen betydelse. Det enda som betyder något är när och var du vill ha städat. Först när du berättar om dina önskemål kan den firma du tagit kontakt med hjälpa dig att få det du önskar när det gäller att få ditt hem rengjort. Att utföra städhjälp i Stockholm är mer än ett jobb. Det handlar verkligen om att få lov att hjälpa sina medmänniskor.

Städhjälp ofta eller sällan beror på vilka önskemål beställaren har

För att du ska kunna få ditt hem städat precis när du önskar det, behöver du först lägga upp en planering tillsammans med det städbolag du bestämmer dig för att anlita. På så sätt kan du få hjälp när det passar dig bäst, och företaget kan å sin sida på detta sätt lättare lägga ett schema över när de ska vara hos dig och när de kan vara hos andra människor som också vill ha städhjälp. Läs mer om städhjälp på denna sida: städhjalpstockholm.se

Hemstädning ett måste för det personliga varumärket i Täby

29 Oct 2021

Fy fabian vad det är tråkigt att städa. Det finns hundra saker som är bättre att lägga tid på. Tur att det finns hjälp att få även i Täby. Hemstädning gör livet mera levande. Och snyggare.

Det har ju faktiskt blivit viktigt att ha ett hem som går att visa upp. I och med att sociala medier gjort varje person till ett eget varumärke, har människors hem blivit som en scenografi till filmen om oss själva. Om du inte vill framstå som en slusk till förlorare är det bäst att ha välstädat hemma. Men det är ju så tråkigt! Och inte blir det bra heller när du försöker själv. Det kan verka som det är lätt att torka av en diskbänk, men för att få den glänsande nog att platsa på Instagram krävs professionell hjälp. Hemstädning Täby nästa!

Lägg tiden i badrummet istället för på hemstädning

Det tar nog med tid att putsa på din egen yta. För att hinna med att lägga alla ansiktsmasker, serums och utföra koreanska hudvårdsrutiner i 30 steg, är det inte ett alternativ att dessutom städa hela hemmet på egen hand. Och det är inte ett alternativ att välja – fuskar du för mycket med filter är du rökt i dagens klimat på sociala medier. Nu är det naturligt som gäller. Men det behöver fortfarande vara med ett perfekt resultat. Pust. Det är lätt att bli lite trött av denna kravfyllda vardag. Tur att det är så lätt att göra själva bokningen av en hemstädning. Läs mer om hemstädning på denna sida: hemstädningtäby.com 

När ni inte hinner med – ta hjälp av en städfirma i Uppsala

28 Oct 2021

I livet kan det ibland vara svårt att hinna med allt det som man önskar göra. Vardagspusslet kan vara knepigt att alltid få ihop. Ta då hjälp med städningen av en städfirma i Uppsala.

Du och din partner, ni hinner aldrig få någon tid på tu man hand längre. Äktenskapet har sedan en tid tillbaka börjat knaka i fogarna och ni går och funderar på varsitt håll hur ni kan göra för att ändra på den saken. Ni inser efter en tids grubblande att det är svårt att hinna med någon egentid tillsammans när ni har fem barn, fritidsaktiviteter, jobb och ett helt hem att ta hand om. Ni kollar över vad ni skulle kunna ändra eller ta bort från er to do-lista och gör sedan något åt det. Ni bestämmer att ni ska ta in hjälp av en städfirma i Uppsala en gång i veckan.

Städhjälp en gång i veckan

Städfirman kommer att komma hem en gång varje vecka den dag som ni önskar få hjälp med städningen hemma. Den kommer att göras under dagtid när ni alla är på arbetet och i skolan. På så vis kommer ni att komma in i ett rent och nystädat hem en gång varje vecka. Vilken lyx, inte sant? De dammar, dammsuger och putsar till och med era fönster en gång i månaden. Ni bor i ett område med stora vägar intill, vilket gör att fönstren behöver tas om hand ofta.

Den vanligaste tjänsten

28 Nov 2020

En av de allra vanligaste tjänsterna som man tar hjälp med är städning. Det gäller såväl för företag som privatpersoner, och är ett bra sätt att kunna få tid till det som man själv kan göra bäst.

Eftersom städning är något som hela tiden behöver göras om så är också städning den vanligaste tjänsten som man tar hjälp med. Beroende på hur mycket det smutsas ner och hur rent man vill ha, så sker städning ibland flera gånger om dagen. Ibland gör man det själv, eller har den egna personalen som utför det. Och ibland tar man in ett företag som är proffs inom området. Kanske gör man både och, där man själv håller efter det dagliga och sedan kommer städfirman in och gör det mer övergripande.

Företag eller privatperson?

Om man är ett företag som exempelvis en butik eller restaurang, så händer det att man vill hålla sina ytor mycket rena för kundernas skull. Då händer det att man använder sig av en städfirma som kommer varje dag, och däremellan städar den egna personalen det som uppkommer löpande. Det är då också vanligt att man vill att städfirman ska komma innan eller efter butiken eller restaurangen är öppen.

Som städare är det därför vanligt att man arbetar under udda tider. Tidigt på morgonen, sent på kvällen, eller kanske till och med mitt i natten. Det är också därför ett yrke som passar de som har andra arbeten, som har små barn eller som studerar under dagtid. Läs mer om städning på denna sajt: https://www.städningtäby.nu 

När du har stressigt på vardagarna

29 Jan 2020

Har du kort om tid? Upplever man att det är mycket att göra på jobbet, mycket att göra även när man kommer hem till barnen, familjen eller vad det nu är som möter en hemma, då kan man behöva prioritera, så att man inte går sönder. En av de sakerna som oftast blir bortprioriterat är städningen. Har man mycket att göra och ofta blir trött efter jobbet, efter att ha umgått och underhållit barnen, eller sin sambo, partner, flick- eller pojkvän och stupar i säng, ja då är det lätt hänt att städningen känns minst viktig av allt som ska göras.

Ett sätt att få en avlastning är att anlita en städfirma till hemstädningen. Får man ett städbolag som kommer och städar regelbundet hemma hos en, då slipper man hela den tunga bördan, och ofta, det dåliga samvetet över att inte hinna eller kunna städa så som man både hade behövt och kanske velat.

Mer hygieniskt med rent hem

Vill man kunna vara frisk och se till så att alla är friska som bor i ens hem, då behöver man ha ett rent hem. Så gott som alla bakterier och virus, sprids antingen via luften, och via de ytor som alla rör. Om man då städar, och rengöra ytorna och luften genom att städa, då slipper man att sprida bakterier och virus till varandra i hemmet. Och det gäller alla ytor; i kök, badrum, sovrum och vardagsrum. Det gäller diskbänken, arbetsbänken, diskho, handfat, toastol, soffor, bord; allt som finns i ens hem bör städas och rengöras varje vecka, särskilt när det går mycket förkylningar under vintern och hösten.

Välj städfirma noggrant

Väljer man en städfirma på ett noggrant sätt, så kan man få tag i städare som är trevliga, noggranna och som lyssnar på ens behov och önskemål. Och som kund, är det även viktigt att på det sättet vara en del av ett ekonomiskt system som gynnar och gör saker bättre för andra människor. Som kund är man en del av att andra får det bättre, när man förser dem med arbete. Då kan man medvetet välja en städfirma som har kollektivavtal och därmed ger möjlighet att få sjukpenning, när man är sjuk och pension när man blir gammal och inte kan jobba längre. Välj därför endast städfirmor som tar hand om sina städare. Sedan kan ha höga krav på deras städning och kräva garantier på den. Läs mer om hur du kan anlita städfirma för din hemstädning i Malmö på: hemstädningmalmö.com

Är det dags tvätta fönster i Ludvika?

9 Jan 2020

Känner du att du behöver tvätta fönster i Ludvika? Har du märkt att dina fönster är smutsiga och bor i Ludvika? Lugn, det kan en städfirma fixa. När vårsolen snart kommer att skina på dina fönster så kan du njuta av den nya solen som kommer in i bostaden. Ljuset återvänder och det vill man kunna se genom sina fönster när det sker. Det behöver inte kosta skjortan att få rena fönster.

Med Rut-avdraget kan man sänka kostnaderna för att få rena fönster. Den största kostnaden för rena fönster kan man dra av, så mycket som 50.000 kronor på inkomstskatten. Och det kan städbolaget hjälpa till med, så man slipper byråkratin och slipper vänta på pengarna. Istället ser man aldrig det ursprungliga priset utan betalar bara det pris som det blir efter Rut-avdraget. Är man då många som berörs av de renare fönster, får alla som är över 18 år, dra av Rut-avdraget på sin inkomstskatt.

Behöver du mer än rena fönster?

Varför inte utnyttja städbolaget mer än till rena fönster? Man kan be dem att städa hela bostaden, anlita dem till flyttstädning, byggplatsstädning, för golvslipning och kanske många andra tjänster. Många städbolag har flera tjänster som man kan anlita dem för. Det är ju lätt om man en gång erbjuder städtjänster att även kunna erbjuda golvvård. Har man bara kompetenta städare i företaget, så kan man erbjuda många olika tjänster som passar både på en arbetsplats och i hemmen. Ibland kan man behöva tvätta känsliga mattor. Då måste man anlita någon som kan de olika materialen och som vet vilka rengöringsmedel som passar till dem.

Byggstädning för byggplatser

Ibland kan man behöva anlita städbolag för byggarbetsplatser. När ett byggföretag är färdig med sitt bygge, kan det vara riktigt stökigt på en sådan arbetsplats; det ligger avklippta kablar här och där, betongmassa, och annat skräp som inte ska finnas där. Då kan de anlita en städfirma som kommer och ser till så att det är helt tomt och städat på platsen, när det sedan kanske dags för inredarna att montera inredning och annat. När sedan inredarna är klara, kanske städfirman behöver städa även inomhus efter att inredarna är klara med sitt monterande och installationer.

Hem- och flyttstädning till privatpersoner

Som privatperson kanske man även vill få hemstädning regelbundet och när man ska flytta kanske man vill få hjälp med flyttstädningen så den blir godkänd av hyresvärden eller av nästa bostadsägare som ska flytta in i den gamla bostaden. Då har de höga krav på städningen. Den måste helt enkelt vara perfekt.

← Äldre inlägg