Få ordning i ditt första egna hem

Att flytta hemifrån är spännande. Äntligen får du bestämma helt själv hur du skall ha det och vad du skall göra med din tid. Dock kan det vara lite svårt att hålla ordning i början när man flyttat hemifrån. Vi ger några tips på hur du får det fint hemma.

Var sak har sin plats

När man flyttar till sitt första egna hem så har man ofta inte så mycket saker så det borde vara enkelt att hålla ordning, ändå är det många som har problem med att det blir stökigt och rörigt. Försök tänka att varje sak som du har hemma har en egen plats. Köp olika askar, lådor och krukor där du kan placera sådant som du har mycket av och som du använder ofta så kan du enkelt fösa ner allt och ha det på samma plats. Försök att ha sådant som är viktigt, exempelvis dina nycklar, på samma plats.

Hyllor och byråer

Att ha möbler som underlättar en bra förvaring är viktigt om man vill hålla ordning hemma. Det är svårt att hitta plats till sina saker om det inte finns någon plats att ha dem. Hyllor kan man nästan inte få för mycket av. Köper du enskilda konsoler och plan kan du sätta upp dem hur högt som helst på väggen. Se bara till att ha ordentliga skruvar och pluggar så att hyllorna inte ramlar ner.

Rutiner gör saker lättare

Se till att få in bra rutiner redan från början.Till exempel kan du alltid diska direkt efter du ätit och inte låta det stå. Får du in det till en vana kommer du aldrig behöva tampas med stora diskberg. Det är också bra att sätta av en dag när du städar och tvättar. Har du ett väldigt späckat schema så kan det vara ide att anlita städhjälp. Du kan få hemstädning i Örebro och överallt i Sverige.

Lycka till!

2 Dec 2022