Ta hjälp med din flyttstädning i Solna

En flyttstädning i samband med en flytt är något som måste genomföras och detta för att de nya ägarna till den bostad man lämnar snabbt ska kunna komma på plats. Om vi först här reder ut vad en flyttstädning är och vad den innebär så blir det lite lättare att förstå. Vi kan här ta ett exempel för att illustrera vad vi menar. Vi kan ta en ung kille som har en lägenhet i Solna som han ska flytta ifrån då han precis köpt en ny bostad inne i Stockholm. Han ordnar här allting med denna flytt på egen hand – han paketerar sitt bohag och sina personliga tillhörigheter, han ordnar med transport, han fixar med bärhjälp och han flyttar så småningom allt till den nya lägenheten i Stockholm. Är han då klar och redo att överlämna nyckeln till de nya ägarna av lägenheten i Solna?

Nej, här återstår alltså denna flyttstädning och i detta ingår också allt. Denne kille i Solna måste alltså återvända för att genomföra en flyttstädning där han rengör golv, toalett, spis- och ugn, kyl- och frys, putsning av fönster och rengöring av avloppen. En flyttstädning är det sista denne kille i Solna måste göra och om man ser till alla dessa moment så inser man också att det är det jobbigaste. Kan han då helt strunta i att genomföra denna flyttstädning av sin gamla lägenhet i Solna? Nej, det kan han verkligen inte göra och om detta skulle ske så kan det faktiskt vara så att han blir ersättningsskyldig till de nya ägarna.

Använd rut-avdraget för din flyttstädning i Solna

Däremot har han alternativ och ett av de bästa är att han tar extern hjälp i form av ett företag som sköter denna flyttstädning i Solna och detta är också – numera – väldigt vanligt. Vi säger numera då man under senare år är berättigad att använda sig av ett skatteavdrag som kallas Rut. Detta rut-avdrag innebär att man kan dra av en del av beloppet vid sin deklaration och därefter få tillbaka det på sin skatt – en tjänst som passar perfekt för flyttstädning och detta oavsett om man bor i Solna eller någon annanstans i Sverige. Rut-avdraget gäller ju över helan landet. Att man kan använda rut-avdraget vid en flyttstädning har gjort att allt fler använder sig av extern hjälp – något som passar perfekt då man dels får ett korrekt jobb utfört och dessutom betalar mindre än vad man gjorde tidigare.

Denne kille i Solna kan således – genom att använda rut-avdraget – vid sin flyttstädning helt fokusera på det viktiga vid en flytt – nämligen att komma på plats i det nya boendet som han köpt inne i Stockholm. Det han kan hoppas på här är att även de gamla ägarna till den bostaden använt sig sitt rut-avdrag då de genomfört sin flyttstädning. På så sätt kommer han på plats snabbare och i en renare lägenhet. Läs mer om flyttstädning här flyttstädningsolna.nu.

12 Dec 2022