Rengöra mikrovågsugn | Rengöra micro

Så får ni en fräsch mikrovågsugn på jobbet

Drar du dig för att tillaga din medhavda lunchlåda på jobbet av den anledningen att mikrovågsugnen är ofräsch? Du är defintivt inte ensam; mikrovågsugnen på en arbetsplats är definitivt ett område där ofta mer finns att önska gällande hygienen.

Men – vilkens ansvar är det egentligen att städa den och hur kan man förenkla en sådan process? Ja, först och främst så behöver det inte handla om någon större ansträngning att rengöra en micovågsugn och att hålla en sådan ren behöver heller inte det kräva mer än att man dels använder locket och dels torkar av insidan efter användning.

Microvågsugn

Rengöring av mikrovåsugn - inget komplicerat

Rengöring av en mikrovåsugn behöver som sagt inte vara så svår och genom en enkel metod så kan man faktiskt få bort även de mest ingrodda fläckarna. Vi tänkte rada upp några steg och varför inte sätta upp dessa i nära anslutning till den mikrovågsugn som ni har stående på ert arbete?

Köp citroner. Citron är faktiskt ofta det enda som behövs – tillsammans med vanligt kranvatten och en skål. Kort sagt; blanda saften av en hel citron i vatten och ställ in denna i micron. Kör på full effekt i några minuter och torka därefter av med en trasa. Det fungerar mot tuffa fläckar av exempelvis köttfärssås och det sprider dessutom en härlig doft. Hemligheten ligger naturligtvis i att vattenångan löser upp fett och matrester. Citronen i fråga ger bara den härliga doften vi nämnde.

Rengöra micro - bakpulver och vatten

Skulle detta mot förmodan inte fungera så kan vi rekommendera att ni blandar bakpulver och vatten till en smet och därefter smörjer i micron med denna pasta. Det här bör göras innan ni går för dagen och stå över natten. På morgonen så är det bara att torka ur med hjälp av en blöt trasa. Det här tipset är även användbart för den riktiga ugnen och där ska ni avsluta med att att köra den på låg värme i cirka tjugo minuter för maximal effekt. Som bonus så kan ni spraya med lite vinäger och torka ur ytterligare en gång. Dock – det brukar faktiskt räcka med citronsaften blandat med lite vatten.

Som ytterligare tips här. Släng inte skalet från citronen. Ni har förmodligen ett liknande problem mer er diskmaskin där denna luktar illa eller inte diskar på ett tillfedsställande sätt? Pressa in citronskalet i bestickhållaren, kör diskmaskinen som vanligt och vips så kommer all er disk att bli ren och dessutom lukta väldigt fräscht. Ett väldigt bra sätt att komma åt två stycken riskområden på arbetsplatsen på samma gång.