Vilka anlitar en städfirma?

Det finns många anledningar till varför man kan behöva komma i kontakt med en städfirma och det finns även många olika typer av kunder. De absolut vanligaste anledningarna ser ut som följer:

  • Tiden räcker inte till. En familj i dag fungerar inte på samma sätt som gårdagens familjer gjorde. Numera så brukar båda föräldrarna arbeta heltid och därtill så ska man hinna med att göra allt annat som står på schemat – hämta barn, köra dessa, handla, laga mat, träna och så vidare. Hjälp med hemstädning från en professionell städfirma underlättar detta och ger betydligt mer tid över till annat.
  • Man ska flytta. Idag ser många sin flytt ur behändigare perspektiv snarare än som något jobbigt. den stora anledningen till detta är att man är benägen att ta hjälp i en större utsträckning nu än vad som förr var fallet. Detta både genom att anlita en flytt- och en städfirma. Den senare för den jobbiga flyttstädningen som måste göras.
  • Man behöver en rejäl städning. En grovstädning tar tid att göra – men den måste med jämna mellanrum äga rum. Man brukar säga att höst och vår är lämpliga säsonger för en grundlig städning och att man får räkna med att en sådan tar åtminstone en dag att genomföra. Här kommer således den professionella hjälpen i form av en städfirma som en skänk från ovan för många hushåll i Sverige.

Ökad omsättning för en flyttfirma i Västerås

Gemensam nämnare – ser ni någon sådan? Det handlar alltså om privatpersoner som väljer att anlita en städfirma. Men, tänker många här – hur har man råd med detta; är inte en städfirmas tjänster väldigt dyra och således endast för de lite mer bemedlade i samhället? Inte nödvändigtvis.

Visst, det kostar fortfarande pengar att anlita en städfirma – men det är inte samma kostnad som det än gång var. Numera så kan man nämligen som privatperson – med ett årligt tak om 25.000 kronor – dra av halva beloppet för sin städfirma; detta enligt det så kallade rut-avdraget. Kan man exempelvis låta en städfirma sköta en jobbig flyttstädning för halva beloppet så är det också ett väldigt generöst erbjudande – likaså om det handla om grovstädningen eller den regelbundna städningen som sker var- eller varannan vecka. Såg du till en städfirma innan Rut-avdraget i en medelstor svenska stad – exempelvis Västerås – så var det troligt att firmans kunder nästan uteslutande handlade om företag.

Idag har man fortfarande kvar dessa företag i sin kundstock – för kontorsstädning, butiksstädning eller städning av exempelvis trappor – men man har utökat denna med privatpersoner också. Således kan man säga att Rut-avdraget varit till gagn för båda parter. En städfirma i Västerås får betydligt fler kunder och samtidigt så kan dessa nya kunder – i synnerhet då privatpersoner – anlita företaget till ett kraftigt rabatterat pris.

29 Sep 2017