Vem monterar köket?

kökOm du köper ett nytt kök kan du antingen välja att montera det själv eller ta hjälp. De allra flesta köper in denna hjälp då det knappast är lika lätt att installera ett kök som att tapetsera eller sätta upp en innerdörr. Här är det många delar som ska passa ihop. Men vem monterar köket? Måste man ringa en snickare? Nej, det finns faktiskt flera olika vägar att hitta en köksmontör. Dessa vägar hittades i Stockholm och bör även vara de vägar som finns i andra storstäder.

Återförsäljare av kök

 Hos nästan alla återförsäljare av kök i Stockholm går det att boka en köksmontör. Många av dessa företag har egna montörer som åker ut och monterar köket efter att kunden bestämt sig för vad som ska köpas in.  Här finns en fördel att boka köksmontör samtidigt som köket köps in då de ofta kan erbjuda ett paketpris för detta.

En del återförsäljare har inte egna köksmontörer men har då samarbete med snickare eller andra montörer runt om i Stockholm. På detta sätt kan man ändå boka både kök och inredning utan att behöva kontakta flera olika företag. Här är en duktig och välrenommerad firma som monterar kök: köksmontörstockholm.se

Snickare

Snickare är ett allsidigt jobb och de får minst sagt olika uppdrag. En del snickare jobbar regelbundet som köksmontör och har detta som stående jobb. Andra gör det enbart som enstaka inslag i yrket. Här kan det finnas en fördel att välja en snickare som tydligt marknadsför sig mot att montera kök. De har då mer erfarenhet vilket kan vara fördelaktigt i längden.

Montörer

I storstäder finns till och med personer som enbart jobbar som köksmontör. Med andra ord är det enda arbetsuppgiften som de utför vilket skapar mycket stor erfarenhet. Det kan exempelvis vara företag som har samarbete med IKEA eller andra stora återförsäljare av kök. Det är då detta företag som nästan alltid utför uppdraget vilket gör det blir enkelt och tydligt för återförsäljaren vem man samarbetar med så fort det handlar om köksmontering.

Vem är billigast?

Om du köper ett kök med tillhörande montering kan du få rabatt. Men det betyder inte per automatik att du får det billigaste alternativet. Ställ detta mot priset du fått betalat om du köpt köket och sedan anlitat en extern köksmontör. Kanske kan du få rabatt av någon snickare du känner eller ta del av en kampanj hos ett montörföretag.

Ställ alltid totalpriset hos ett företag mot andra alternativ. Tänk även på att jämföra priset efter rotavdrag förutsatt att du har möjlighet till detta avdrag.

13 Nov 2018