Särskilt kök och badrum viktiga i en flyttstädning

Av förklarliga skäl är just rengöringen av badrum och kök mycket viktiga när det kommer till flyttstädning. Badrum och kök är de rum som man använder allra mest. Det är där som de flesta smutsen samlas. Ska man flyttstäda är det bäst att fokuser på att det blir renast just i kök och badrum. Därför går vi igenom hur du bör flyttstäda och rengöra just i badrum och kök.

Så städar du köket

När det kommer till köket och egentligen hela bostaden så bör du renöga precis allt mellan golv till tak. Det gäller att till och med städa väggarna och allt som kan gömma sig där, till exempel golvlister, dörrlister, bakom element, vägguttag, dörrar, dörrhandtag, fönster och fönsterkarmar och fönsterlister. I köket bör du ta i sär kökfläkten och diska alla de olika delarna innan du sätter tillbaka dem i köksfläkten. Frysen bör altid stängas av och frosta av den innan du tar ur alla delarna och diskar dem. Inuti måste du rengöra alla hyllor. På samma sätt stänger du av kylskåpet och rengöra alla hyllor. Det som du kan lyfta ut kylskåpet, diskar du och låter torka innan du ställer tillbaka det i kylen. Du bör ta en titt inbuti alla skåp och under diskbänken. Alla skåp måste rengöras inuti, liksom utanpå, i luckor och på köksskåp. Även ovanpå köksskåpen bör du rengöra dem.

Så städar du badrummet

På samma sätt bör man rengöra badrummet, från golv till tak. Även väggarna och kaklet måste rengöras. Toalettstolen måste verklien rengöras med rengöringsmedel och inga fläckar eller ränder får finnas kvar. På samma sätt är det med handfat, duschen och badkar. Det får inte finnas några fläckar kvar i de porslinen. Lyft ut golvbrunnen och rengöra alla de olika delarna som hör till golvbrunnen.

Glöm inte tömma garage, balkonger och förråd

Det är lätt hänt att man glömmer bort att rengöra i förråd, garage och på balkongen. När de har tömts är det bäst att sopa rent, och torka av eventuellt hyllor. Samla ihop allt som är skräp och släng allt sådant. Även i andra rum i bostaden bör du tömma allt skräp, tvätta fönster, fönsterbrädor, fönsterkarmar, fönsterlister och bakom och ovanpå element. Glöm här inte heller golvlister, dörrlister och ovanpå dörrarna. Det är lätt hänt att man inte ser eller är medveten om hur de kan se ut ovanpå dörrar, lister och sådant som man inte ser från golvet.

Känner du att du inte vill flyttstäda själv? Här kan du läsa mer om flyttstädning i Örebro.

6 Feb 2019