Så bör man flyttstäda

När det kmmer till en flyttstädning är det mycket viktigt att städa ordentligt, eftersom antingen hyresvärden eller nästa bostadsägare ska flytta in och då kan ha synpunkter antingen vid inspektionen av flyttstädningen eller när de ska flytta in. När man anlitar en flyttstädning, kan det kosta några tusenlappar, även om man gör avdrag på Rut-avdraget. Det kostar nämligen så pass mycket. Och ska man betala flera tusen till en flyttstädning vill man ju att jobbet blir ordentligt gjort. Man vill ju inte råka ut för att städa en gång till efter att städfirman har varit där, eller hur? Därför kommer vi här med några bra tips på hur du bör välja städfirma.

Viktiga kriterier när du väljer städfirma

  • Välj någon med bra referenser – om du googlar "flyttstädning Västerås" – om det är där som du behöver flyttstädningen. Då bör du få några sådana exempel på städfirmor som har angett att de utför flyttstädning i Västerås. Då kan du ta kontakt med någr stycken och jämföra dem med varandra, till exempel vilka offerter de har och vilka referenser som de har. Följ sedan upp referenserna eftersom det säger mycket om hur de arbetar. Är de noggranna? Bryr de sig om sina kunder? Och så vidare.
  • Välj någon med ansvarsförsäkring – när du har fått kontakt med några städfirmor i Västerås som du kan jämföra dem med varandra. Är det då någon av dem som har egna ansvarsförsäkring tyder det på att det är ett ansvarstagande städbolag. Skulle det hända något på jobbet så tar de ansvar för det. 
  • Välj en med F-skattsedel – du bör välja en städfirma med en F-skattsedel, om du vill kunna dra av arbetskostnaderna i Rut-avdraget bör du välja en firma som har egen F-skattsedel. Annars blir inte Rut-avdraget giltigt.
  • Välj en med nöjd-kund-garanti – om det är viktigt för dig att flyttstädningen blir godkänd och att ingen blir missnöjd med den bör du välja en städfirma som ger en nöjd-kund-garanti. På så sätt vet du att de städar tills alla parter är nöjda. Skulle någon då ha en anmärkning så måste de själva rätta till det.

Anlita städfirma i Västerås

Om du ska flytta i Västerås och vill ha en bra flyttstädning, är det bra om du väljer någon som arbetar nära den bostad som ska flyttstädas. Du får nämligen dra av för arbetskostnaderna men inte för resan eller för rengöringsmaterialet som de använder. Därför bör du anlita en firma som arbetar nära det ställe där flyttstädningen ska ske.

28 Mar 2019