Så bör en flyttstädning gå till

Alla som en gång har flyttat in i en ny bostad, vet att det inte är särskilt roligt att flytta in i en ny bostad som inte är ren. Man vill ju inte bo i någon annans smuts. Just därför är det ju så viktigt att var och en som flyttar ur en bostad gör rent bostaden så gott det går. Det ställs höga krav på en flyttstädning och gör man inte den saken ordentligt, så har hyresvärden eller nästa bostadsägare rätt att anlita en städfirma som kommer och utför städningen åt en, och sänder fakturan till dig.

Då är det faktiskt bättre i så fall att själv anlita en städfirma som du kan dra av kostnaderna för. Då har du makten att bestämma vilken städfirma som du önskar att anlita. Det är ju till exempel viktigt att anlita en städfirma kan garantera att städningen når alla de krav som finns på en flyttstädning. Annars kan man råka ut för en städfirma som städar så dåligt att du blir tvungen att städa själv efter dem för att städningen ska bli godkänd, och det vill man ju inte.

Välj städfirma med tillräckliga krav

Man bör ställa några kriterier på den städfirma som man funderar på att anlita. Städningen måste hålla så hög kvalitet att den blir godkänd. Här kommer några viktiga kriterier som man bör hålla sig till när man letar städfirma.

  1. Garantier på flyttstädningen. En städfirma som ger garantier på sin flyttstädning är absolut en städfirma som du kan anlita. Garantier på en flyttstädning är bra. Det innebär att om inte flyttstädningen skulle bli godkänd, så städar firman tills den blir godkänd. Annars blir det du själv som blir tvungen att städa efter att städfirman har varit där och städat. En städfirma bör känna så stort ansvar för sin städning att de återvänder och städar bättre om städningen inte blir godkänd.
  2. Har F-skattsedel. En städfirma bör ha egen F-skattsedel, för att bli godkänd för Rut-avdraget. De bör ha sina skatter och avgifter i ordning och inte fuska med sådant.
  3. Har goda referenser. En seriös städfirma ser till att städa så att deras kunder blir nöjda. Vissa städfirmor tar så lite betalt, att de tänker som om det var kundernas eget ansvar att de betalar så lite, så att de ungegär får det som de betalar för. Det vill säga, är priserna låga, städar de knappt alls. Och då kan man ju undra varför man ska anlita en städfirma som inte städar?
  4. Städar ordentligt och lämnar inget åt slumpen. Tvärtom, man vill ju alltid ha en städfirma som städar så att man blir nöjd, eller hur? Välj en sådan som du vet städar tills alla parter blir nöjda. Här kan du läsa mer om flyttstädning i Jönköping: https://www.flyttstädningijönköping.nu.
25 Dec 2019