Önskas hemstädning med fönsterputs?

Det är många som tycker att hemstädning är otroligt praktiskt. Men bor man i Upplands Väsby, Lidingö, Solna, i Bromma eller i någon annan större förort till Stockholm, eller i någon förort till Malmö eller Göteborg, får man snabbt smutsiga fönster. Men ingår det fönsterputs i en vanlig hemstädning?

Det brukar inte ingå i en hemstädning i vanliga fall, men man kan alltid fråga en städfirma om de ändå kan göra en fönsterputs. Betalar man några timmar extra, kan de lägga in en fönsterputs till exempel innan jul, påsk eller kring midsommar, om man så önskar. Många brukar addera en fönsterpustning samtidigt som man byter till fina julgardiner, eller byter till påskgardiner, sommargardiner, eller vad man nu önskar att göra.

Få hemstädning i Upplands Väsby

Att tvätta fönster själv, är ändå något som varken är svårt eller bökigt. Det bästa väder som man kan tvätta fönster i, är dagen när det är molnigt ute. Skiner solen för starkt, kan de nytvättade fönster bli missfärgade, beroende på vilket rengöringsmedel som man använder. Det är ju viktigt att aldrir använda något stark kemikalie för fönstertvätten. Det räcker med vanligt diskmedel. Särskilt om man har plastfönster.

Så tvättar du dina egna fönster

Du behöver en riktigt bra fönsterskrapa. Vill du få riktigt fina fönster, kan du satsa lite extra på en bra fönsterskrapa. De bästa säljs på färghandlarna. Då kan man få tag i en sådan som de professionella fönstertvättarna använder sig av. Du kan använda en som är har en mjuk svamp på ena sidan och en riktig fönsterskrapa på den andra. Välj helst en med gummi.

Du behöver:

  • hink med vatten och rengöring
  • fönsterskrapa, eller mjuk svamp + fönsterskrapa
  • trasa att torka av fönsterbrädan

I korthet går en fönsterputsning till så att man plockar bort allt som står på fönsterbrädan. Ta med den mjuka svampen, och doppa i hinken med vatten + rengöringsmedel. Torka med den mjuka svampen på fönstret. Torka sedan av fönstret med fönsterskrapan, i drag som går omlott varandra, så att man inte får fula ränder på fönstret.

Anlita hemstädning för regelbunden städning

Att tvätta fönster är ju inte särskilt jobbigt och bökigt, om man bara slipper resten av städningen. Är det så att man prenumererar på en hemstädning, och får hemmet städat varje eller varannan vecka, gör det ju inte så mycket om man då och då rengör sina fönster. Det är en städning, plus fönstertvätt som kan bli för mycket för vem som helst. Vill du, så kan du läsa mer om hemstädning i Upplands Väsby på: https://www.hemstädningupplandsväsby.se.

29 Oct 2019