När du behöver flyttstädning i Norrköping

Ska du flytta i Norrköping? Det är trevligt att flytta, man får lära känna nya områden eventuellt ny skola, arbetsplats, och köpställen. Man får en nystart i ny bostad, som man får hoppas blir bättre än den gamla. Det är även många saker som ska ordnas innan man kommer iväg och kan flytta in i den nya bostaden. Allt ska packas ihop, man ska länga det man inte vill ha med sig. Inte nog med det, man ska dessutom städa bort allt som har påmint om att man har bott i bostaden. Det är mycket stränga krav på den som flyttstädar. Allt ska i princip tvättas och rengöras mellan golv och tak innan allt är klart och godkänt.

Så här bör man städa

För det första ska alla fönster städas. Här gäller det inte bara fönsterglaset som ska vara rent, även fönsterkarmar, fönsterbågar och fönsterbrädor ska vara rena. Alla garderober ska torkas rena, både på insidan, utsidan och ovanpå garderoberna. Alla strömbrytare och uttag ska rengöras, liksom golvlister, dörrlister och andra lister, liksom golvet. Alla element måste rengöras riktigt ordentligt, även bakom dem. Därför bör man haka av dem innan man rengör dem så att man kommer åt bakom elementen för att rengöra dem.

I köket

I köket bör alla vitvaror rengöras, inuti och utanpå. Det innebär att kylar och frysar måste tömmas innan de rengörs. Alla hyllor ska torkas rena. Köksfläkten ska plockas i sär och rengöras och diskas innan man lägger tillbaka delarna. Alla köksskåp och köksluckor ska rengöras, liksom diskbänk och arbetsbänk och under diskhon där det brukar vara som smutsigast.

I badrummet

I badrumemt är det mycket viktigt att rengöra golvbrunnen riktigt ordentligt, liksom toastol. Det får inte finnas några fläckar någonstans. Sedan bör handfat rengöras, liksom badkar. I duschen ska man rengöra på utsidan och insidan. Alla väggar och golv ska rengöras. Glöm inte ventilerna. De ska rengöras riktigt ordentligt. Liksom alla förvaringar som finns i badrummet.

I förråd och garage

Ofta glömmer man bort garage och förråd. Därför rekommenderar vi att alltid börja med att packa de saker som man har i garage och förråd, så att man inte glömmer bort det. Dessutom, om man skulle ha glömt bort att man har ett förråd eller garage, blir det jobbigt att ta itu med det. Då är det bättre att börja med det jobbigaste först. Då har man det gjort innan man går vidare. Här behöver man som mest, sopa golvet rent och torka rent på eventuella hyllor och tömma allt.

29 May 2019