När du behöver en sopmaskin

När behöver man en så stor städmaskin som en sopmaskin? Ska man städa stora ytor som lagerhallar, hotellkorridorer och lounger, där det går många människor men där det är mycket viktigt att man håller undan damm och smuts, då behöver man stora städmaskiner som gör det möjligt att hålla ytorna rena.

En sopmaskin kan man även använda utomhus, till exempel på en innergård, en gångväg eller på terasser som man vill hålla rena från skräp. Har man till exempel en restaurang kan man mycket väl behöva sopa ren sin uteservering, om man har stora ytor som kan behöva sopas rena. 

Vad är det för skillnad mellan sop- och skurmaskin?

Den största skillnaden mellan en sop- och en skurmaskin är den att sopmaskinen inte behöver använda vatten och rengöringsmedel för att städa ytorna. En skurmaskin gör exakt det som den heter; den skurar. En sopmaskin gör på samma sätt som den heter; den sopar. Den fungerar som en större slags dammsugare som suger upp allt damm och skräp som finns på de ytor som man behöver städa och rengöra. Till skillnad från dammsugaren filtrerar den dammet och luften som sugs ut och och som sugs in. Det går till exempel alldels utmärkt att både sopa en entrématta som att sopa gjuterier, smältverk eller gallerior.

Finns stora och små sopmaskiner

Man kan både gå bakom mindre sopmaskiner och sitta och köra större sopmaskiner. Även de stora sopmaskinerna kan hanteras på ett bra sätt och är oftast lätta att manövrera. De är oftast lätta att svänga så att man kan sopa med sopmaskinerna även i mindre och trånga utrymmen. På många fabriker som man kan behöva sopa ordentligt, kan det vara nödvändigt att endast sopa utrymmena, inte använda vatten då det kan försvåra eller göra ytorna sämre för tillverkningen. Det är inte alltid som det är lämpligt att använda vatten och rengöringsmedel när man sopar upp på ytorna.

Effektiva sopmaskiner med enkel eller dubbla borstar

En sopmaskin fungerar så att den har en borste som effektivt får med sig antingen damm eller skräp, genom att borstarna roterar medan den samtidigt suger i sig damm och skräp. För minder ytor kan man gott och väl bara gå bakom den medan sopmaskinen arbetar på. För större ytor som är omöjliga att gå och sopa, kan man åka på sopmaskinen medan den arbetar. På så sätt kan man snabbt och effektivt använda sopmaskiner för större ytor och arbeta snabbt.

15 Oct 2019