Hur arbetar man med byggstädning?

Har du ett eget städföretag? Funderar du på att arbeta med byggstädning? Det är ingen dum idé att bredda sin verksamhet och kunna erbjuda fler tjänster. Arbetar man med städning, och vill erbjuda byggstädning, blir det en ganska stor kontrast mot det slags verksamhet som man arbetar med.

När man arbetar med en byggstädning, blir det helt andra slags redskap som man behöver. Man behöver en annan kunskap om återvinning och hur man hanterar material som finns på en övergiven byggarbetsplats.

Miljömedvetenhet och återvinning

Som byggstädningsfirma så är det viktigt att man kan återvinna sakerna på rätt sätt. Man kan ju inte slänga miljöfarliga kemikalier hur som helst. Då är det kunskap om hur man kan göra med dem som man bör ha. Det finns certifikat som man som städfirma kan ta, vilket visar sina kunder att man tar miljömedvetenheten på allvar. Man lär sig rutiner och en organisation som man behöver för att ens arbete ska ses som miljövänligt arbetssätt. 

Nödvändiga maskiner

Som byggstädare behöver man lastbilar så att man kan frakta bort saker som ska till miljöåtervinning. En byggarbetsplats kan vara stökig och många saker kan finnas kvar som inte är bortforslade. Som byggstädningsfirma så bör man alltså veta hur man gör och ha de slags maskiner som krävs för att kunna göra sitt arbete. Det går ju inte att komma till jobbet med en hink och en golvmopp, om det inte är så att man ska städa inomhus, och det händer ju också. Men oftast händer det ju att man ska städa upp efter att flera andra maskiner har åkt fram och tillbaka utomhus. Oftast måste man städa både utom- och inomhus. Man kan behöva sopmaskiner som gör fint utomshus och som suger in alla saker som kan ligga kvar på byggarbetsplatsen.

Ansvarsförsäkring

Som städfirma kan man alltid råka ut för saker när man rör sig och ska hantera maskiner. Då är det bäst att teckna en ansvarsförsäkring som täcker de slags skador som kan uppkomma när man arbetar. Det är alltid viktigt att firman tar ekonomiskt ansvar för dem som arbetar i firman. Vill man vara en ansvarsfull arbetsgivare ska man alltid ha en försäkring som täcker alla som arbetar i firman. 

Marknadsföring på internet

Ska man starta en ny verksamhet i sitt städbolag är det också viktigt att kunderna hittar till en. Då kan man behöva göra reklam på nätet, där de flesta kunder befinner sig och letar efter de olika tjänster som man som städfirma erbjuder. Det bästa är att skapa en hemsida där man berättar vilka olika tjänster som man kan erbjuda och varför kunderna ska välja just ditt städföretag. Lycka till!

29 Dec 2019