Gillar du att städa själv?

Javisst, nu är det äntligen vår igen och naturen står i blom och det var inte länge sedan som körerna sjöng ”Sköna maj välkommen” av Johan Ludvig Runeberg. Och när det är vår är det dags att städa. Varför inte en riktig vårstädning? Då när allt dammigt som har samlats under hösten och vintern ska ut och vädras. Kanske tar man sin vinterjacka och vädrar ut den ordentligt? Mattorna ska vädras och dammas och golvet ska rengöras. Allt ska vädras, i synnerhet är det viktigt när det kommer till hemmets textilier. Kanske man vill vädra ut gardinerna och hänga upp nytt? Då kan man lika bra putsa fönster så man ser våren och sköna maj utanför sitt fönster.

Du behöver inte skämmas om du inte älskar att städa!

Du kanske inte gillar att städa? Eller tvätta fönster? Det är inget att skämmas över. Det är i själva verket mycket få människor som gillar att städa. Kanhända finns de inte. Vem vet? Då kan man faktiskt anlita en städfirma som tar på sig att både städa och tvätta fönster. Fördelarna med införandet av möjligheten att dra av sin inkomstskatt om man har anlitat någon firma som ger rätt till RUT-avdrag är många. Att få hemstädning till ett lägre pris är ett av dem. Med RUT-avdraget kan du få städning för ett pris av 155 kronor per timme. Annars hade priset varit en tredjedel högre, det vill säga, 170 kronor utan RUT-avdrag. 

Du kan alltid anlita någon som städar åt dig

Om du istället önskar få fönsterputsning och att någon kommer hem till dig och tvättar varje fönsterruta för sig och vi säger att du har 10 fönsterrutor (du har ett litet hem) och du bor i en trea med kök tar hela fönsterputsningen 600 kronor – visst är väl det värt en hel del då du slipper klättra för att komma åt hela fönstret, eller hur? Istället kan du ta ut dina barn och göra en mysig pick-nick med dem ute. Eller åka ut till en strand och bada, eller göra något som du har lovat dina barn länge.

Det är inte dyrt att anlita städfirma

Bor du större, till exempel i en stor villa med minst 5 rum och kök kostar fönsterputsningen i Stockholm 900 kronor. Är det länge sedan du putsade fönster kanske du vill putsa fönsterkarmarna. Då kostar de 25 kronor per fönster utöver de 900 kronorna. Det blir bara några hundra kronor extra, vilket är värt priset. Ju renare karmar du har desto mindre av sot får du in i ditt hus. Har du rena fönster håller de längre.

17 May 2018