Fönsterputsning för mormor är bra

De flesta som följer med i nyhestflödet vet att hemtjänsten har otroligt svårt att hinna med allt som de ska hinna göra eftersom de har ett så tajt schema. De vårdbolag som har tagit över hemtjänstservicen för våra äldre, går bara efter att maximera vinsterna så mycekt det bara går. vilket har lett till att hemstjänstpersonalen inte hinner med det som de äldre egentligen behöver; omvårdnad, en hjälpande hand, ett rent hem, mat som ska handlas hem och möjligheten att få komma ut när det är fint väder.

För dem som är gammal men fortfarande står på benen är hemtjänsten ett bra alternativ mot att tvingas flytta in på ett hem för äldre. Får de bara hjälp en eller två gånger i veckan med hemstädning, tvättning och tunga arbetsuppgifter som att tvätta fönster och hönga upp gardiner, så klarar de sig även hemma.

Hemstädning kan hjälpa de gamla

Problemet är det att den vanliga hemtjänsten inte hinner med detta. De hinner inte tvätta fönster, hänga upp gardiner och städa hemma hos de gamla. Det är därför man måste anlita hemstädning till gamla mormor, farmor eller vilken gammal släkting som man råkar ha som bor hemma än. Det är därför alla hemstädningsföretag är så viktiga eftersom de kan hjälpa de äldre så att de fortfarande kan bo kvar hemma. De äldre trivs bättre i sina egna hem, där de känner att de har alla sina saker, i det hem de kanske har bott i hela sitt liv, tillsammans med sin partner som de hade, eller fortfarande har.

Även om hemtjänsten kommer hem till gamla mormor, farmor eller faster, behöver inte de äldre ha smutsiga fönster eller hem. De kan med hjälp av hemstädningaföretagen fortsätta ha det på det sättet som de är vana vid. Många av dem har satt en ära i att ha ett rent hem, och ha rena fönster. Om de inte får den hjälp de egentligen behöver av de vnaliga aktörerna på marknaden är det viktigt att de får det av andra städbolag.

En god gärning att ta hand om de äldre

Att se till att mormor, farmor eller faster får den hjälp som de behöver är en god gärning för dem som har tagit hand om oss och våra föräldrar när de var små. Att vi alla lever i ett stressigt samhälle med många åtaganden som gör det svårt att hinna med att städa hemmen åt våra äldre släktingar. Då är det betryggande att veta att man kan se till att det finns städföretag som kommer hem till dem och kan ombesörja att de får det som de önskar. Med Rut-avdraget möjliggörs att det inte bara är rika människor som kan få den hjälp som de behöver. De som är över 65 år får göra avdrag upp till så mycket som 50.000 kronor per år och per person.

14 Jun 2018