Eliminera möjligheter för skadedjur hemma!

Vill man inte bjuda in skadedjur i sitt hem, är det bäst att se till att man hanterar alla matrester på rätt sätt. I köket kan man få ovälkommen påhälsning av till exempel bröd- eller tobaksbaggar, som gärna äter hårt bröd, pasta, torkade grönsaker, nötter, till och med katternas eller hundarnas torrfoder gillar de. Tobaksbaggarna, gillar som namnet de bär, nikotin och har man sådant liggande framme kan de hitta dit. Har knäckebrödet fått oväntade hål i sig kan det tyda på att det har fått påhälsning av skalbaggar. Det är inte bara i köken som skadedjuren kan ta sig in, även i våra badrum kan ofarliga silverfiskar ta sig in. De gillar mörka och fuktiga platser och kan vara svåra att bli av med.

Vi tar med oss skadedjuren från matvaruaffären

Alla dessa skadedjur som bröd- och tobaksbaggar och solverfiskar kommer in våra hem med de matvaror som vi köper och packar upp hemma. Då kan de hitta ett ställe att vara på hemma hos dig i undanskymda vinklar och vrår. Har man fått hem sådant bör man ta kontakt med ett företag som arbetar med skadedjursbekämpning. Det kan kosta en slant, men det är värre att ha dem kvar hemma. De kan ställa till med stor skada om man inte kommer till rätta med dem. De kan även ställa till med obehag, om man hittar skadedjur i maten. Man kan även bli sjuk om de har tagit sig in i maten.

När företaget som arbetar med skadedjursbekämpning har varit hemma hos dig och besprutat hemmet, bör du gå igenom hela skafferiet och städa ut det. Skadedjuren trivs när det ligger smulor här och där. De gillar när det luktar av matrester. Och de ogillar sådana lukter som vi gillar; när det luktar rent av till exempel rengöringsmedel. Ju mer städat det är, desto bättre för oss, men värre för skadedjuren.

Anlita hemstädning men kontrollera dem innan

Tycker du det är svårt att få livspusslet att gå ihop, kan du låta någon annan göra det åt dig. Då kan du googla städning Stockholm. Du bör få flera förslag på företag som arbetar med hemstädning, fönsterputs, storstädning och flyttstädning. Då gäller det att sålla bland förslagen; betalar företaget de skatter de ska? Har de bra referenser? Vilka priser tar de? Hanterar de ansökningarna om RUT-avdrag åt sina kunder? Du som privatperson bör ta reda på allt detta innan du anlitar dem. Du vill ju inte öppna dörren för vem som helst och släppa in dem i ditt hem, eller hur?

20 Apr 2018